Vítáme nové budoucí mladé atlety.

Naše akce

Během jednoho roku 4x Mistrem České republiky

5_1

Tomáš Pulíček, člen atletického klubu AC Jablonec nad Nisou, o. s. který vznikl teprve před dvěma lety, umí z atletických disciplin skoro všechno. Od hodu a skoků až po překážkové sprinty.

V Jablonecké atletice, ve sportovní škole nebo v TJ LIAZ bylo a je mnoho talentů, ale nikomu se dosud nepodařilo to, co Tomáši Pulíčkovi a jeho trenérovi PaedDr. Miroslavu Ruckému.

Posuďte sami: v zimě se stal mistrem ČR na 60 m. s překážkami a k tomu vybojoval stříbro v halových vícebojích.

Letní sezonu nastartoval 12. května v Jičíně na Mistrovství Libereckého kraje, kde vícebojaři AC Jablonec nad Nisou obsadili všechna tři místa na stupních vítězů ( zřejmě slušný oddíl ). Tomáš opět vyhrál nejlepším výkonem v ČR – 5118 bodů, druhé místo obsadil Filip Schubert – 5045 bodů a třetím byl jejich klubový kolega, Dan Monzar.

Následovalo MČR v Olomouci v jednotlivých disciplinách, kde Tomáš ovládl obě překážkové tratě a vyhrál dvě zlaté medaile 100 m a 200 m překážek. Nutno dodat, že na tomtéž mistrovství nečekaně překvapil Dan Monzar, který se do poslední překážky držel za Tomášem, ale těsně před cílem ho o 0,21 sec. Předběhl specialista na překážky ze Staré Boleslavi, David Matoušek.

Týden na to dovršil Tomáš první polovinu letní sezony v Třinci, kde nastoupil do nejtěžší atletické discipliny – devítiboje žáků, kde získal svou čtvrtou zlatou medaili v roce 2012. „Tak to zde ještě nebylo“, říká místopředseda AC Mgr. František Špoták. „Za tento husarský kousek navrhnu jeho trenéra, Míru Ruckého do soutěže o nejlepšího trenéra Libereckého kraje. Zasloužil by si vítězství.“

To top